Pożywny szybki eintopf

Do przygotowania eintopf będziemy potrzebować:

Pół cukinii

Pół papryki czerwonej

Pół papryki żółtej

1 cebula

3 ząbki czosnku

3 frankfuterki

1 jajko

1 pomidor

Sól, pieprz do smaku

60 g masła

Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w większą kostkę. Tak samo kroimy paprykę. Cebule obieramy i siekamy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło wrzucamy cukinię, paprykę oraz cebule i smażymy. W tym czasie siekamy drobniutko czosnek. Pomidora kroimy w większą kostkę. Jeśli ktoś chce może ściągnąć z niego skórkę. Ja akurat tego nie robiłem. Frankfuterki kroimy w 0.5 cm paski. Po około 5 min dorzucamy na patelnię czosnek, pomidory oraz frankfuterki i smażymy tak przez około 5-7 min. Doprawiamy solą i pieprzem . Na sam koniec na górę naszych warzyw dajemy jajko przykrywamy i smażymy na małym ogniu przez około 3 min. Możemy nasz eintopf udekorować różnymi ziołami. Ja użyłem pietruszki.

Kochani tak pysznego eintopf przygotowałem na wyjątkowej patelni.

No właśnie jeśli chodzi o patelnię to ta to dosłownie PETARDA ! Seria MALACHITE od @fissmanpolska – to prawdziwy technologiczny PETARDA ! Innowacyjna wielowarstwowa nieprzywierająca powłoka ECO STONE posiada wyjątkowe właściwości: jest ona odporna na ścieranie i rdzę dzięki ceramicznym cząsteczkam wchodzącym w jej skład.Chropowata powierzchnia patelni jest idealna do gotowania potraw z chrupiącą skórką A ja taka właśnie uwielbiam😃
Istotny argument na korzyść serii MALACHITE to możliwość korzystania z produktu na nowoczesnych powierzchniach kuchenek. Naczynia nadaje się do indukcyjnych i ceramicznych płyt. Dodatkowo warto zauważyć, że naczynia można myć w zmywarce.
Chcecie taka patelnię? Wbijajcie do @fissmanpolska i zamawiajcie bo naprawdę warto !

Leave a Comment